Yoğurtlu mozaik kek tarifi nasıl yapılır?
Hem sade hem de çikolatalı hamurun birleşiminden oluşan bu nefis mozaik kek, yoğurdun eşsiz dokusuyla yumuşacık bir lezzet sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, görsel şöleniyle de sofraları süslüyor.
Yoğurtlu Mozaik Kek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt (kakao karışımı için)
Yapılışı:
- İlk olarak, yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız kek hamurunun yarısını bir kenara ayırın.
- Kalan yarısına kakao ve sütü ekleyip iyice karıştırarak çikolatalı hamur elde edin.
- Yağlanmış kek kalıbına, bir kaşık sade hamur, bir kaşık çikolatalı hamur olacak şekilde karışık dökün.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından çıkarın.
- Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.
Not:
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz yoğurt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Mozaik desenin belirgin olması için hamurları karıştırmadan dökmeye özen gösterin.
|