1 Yumurta ile Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı, çikolatalı kek için)
Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 25-30 dakika pişirin.
- Kek pişerken sos malzemelerini tencereye alıp kaynatın, 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarıp sıcakken üzerine sosu gezdirin, sosu çekene kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Not: Kekin ıslak olması için sosu sıcak kekin üzerine dökmek önemlidir. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi veya fındık serpebilirsiniz.
|