Vanilyalı yumuşak kek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Mis kokulu, pamuk gibi yumuşacık bir vanilyalı kek hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzeme ölçülerinden pişirme süresine, püf noktalardan sunum önerilerine kadar her adımı kolayca takip edebilirsiniz.

25 Kasım 2025

Vanilyalı Yumuşak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin
  • Pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar spatulayla karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
  • Unu kesinlikle eleyin
  • Kekin çok fazla karıştırılması sertleşmesine neden olabilir
  • Fırın kapağını pişirme sırasında açmayın
  • Kekin tam soğumasını bekleyin

Servis Önerisi:

  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz
  • Çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz
  • Ilık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;