Tepside tarçınlı kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Mis kokulu tarçının enfes aromasıyla hazırlanan bu tepside kek, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek pratik bir lezzet. Tam ölçüleri ve püf noktalarıyla sunulan tarif, her seferinde mükemmel sonuç almanızı sağlayacak.

25 Kasım 2025

Tepside Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar devam edin
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Son olarak tarçını ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın
  • Yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Not:


  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz
  • Tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
  • Kekin daha nemli olmasını isterseniz süt miktarını biraz artırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;