Tepsi kakaolu kek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Kakaolu kek, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tepsi kek tarifi, hem gösterişli hem de lezzetli sonuçlar verir. İşte mükemmel bir kıvam yakalamanızı sağlayacak tarif ve püf noktaları.

25 Kasım 2025

Tepsi Kakaolu Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış tepsiye kek karışımını dökün
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Püf Noktaları:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekin kabarmasını sağlayın
  • Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın
  • Unu kesinlikle eleyerek ekleyin
  • Fırını önceden ısıtın ve keki sıcak fırına verin
  • Keki fırından çıkarır çıkarmaz ters çevirmeyin
  • Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyin
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;