Tavada islak kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Tavada pratik şekilde hazırlanan, enfes sosuyla fark yaratan bir ıslak kek tarifi. Klasik fırın yönteminden farklı olarak tava kullanılarak yapılan bu tarif, hem kolaylığı hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Kakaolu kek hamuru ve sıcak çikolata sosunun mükemmel uyumu, bu tatlıyı sevenler için vazgeçilmez kılıyor.

25 Kasım 2025

Tavada Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


  • Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın
  • Teflon tavaya yağlayıp hamuru dökün
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
  • Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin

Sosun Hazırlanışı:

  • Tüm sos malzemelerini bir tencereye alın
  • Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin
  • 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın

Son Aşama:

  • Pişen keki tavadan çıkarın
  • Üzerine kürdanla delikler açın
  • Hazırladığınız sıcak sosu kekin üzerine dökün
  • En az 2-3 saat buzdolabında bekletin
  • Dilimleyerek servis yapın

Not: Keki oda sıcaklığında bekletirseniz daha çabuk sosu çeker. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;