Tart Kek Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Malzemeler:
- 200 gr bisküvi (petibör veya kedi dili)
- 100 gr tereyağı (eritilmiş)
- 250 gr mascarpone peyniri
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 fincan sıcak su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 çay kaşığı kakao (üzeri için)
Yapılışı:
- Bisküvileri rondodan geçirerek ufalanır veya buzdolabı poşetine koyup merdane ile ezilir.
- Eritilmiş tereyağı ile bisküvi kırıntılarını karıştırılır ve tart kalıbının tabanına iyice yayılır, bastırılır.
- Bir kapta mascarpone, yumurta sarıları, toz şeker ve vanilya çırpılır, krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazları katı köpük olana kadar çırpılır ve mascarpone karışımına yavaşça eklenir, spatula ile hafifçe karıştırılır.
- Sıcak suda granül kahve eritilir, soğuk süt eklenir ve soğuması beklenir.
- Hazırlanan tart tabanına kahveli karışımın yarısı gezdirilir, ardından mascarpone krema üzerine yayılır.
- Kalan kahveli karışım kremanın üzerine dökülür ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirilir.
- Servis yapmadan önce üzerine kakao serpilir ve dilimlenir.
Not: Yumurtaların taze olmasına dikkat edin; isteğe bağlı olarak kahve yerine meyve suyu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
|