Tarçınlı kakaolu kek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Mis kokulu tarçın ve yoğun kakaonun buluştuğu bu nefis kek, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Kolayca hazırlanan bu tarif, her seferinde mükemmel sonuç veren püf noktalarıyla mutfak deneyimini keyifli bir serüvene çeviriyor.

25 Kasım 2025

Tarçınlı Kakaolu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın

Püf Noktaları:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırpmak kekin kabarması için çok önemli
  • Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın
  • Unu kesinlikle eleyerek ekleyin
  • Kek kalıbını yağlamadan önce unlayabilirsiniz
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın
  • Keki fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarmayın
  • Tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;