Tarçınlı elmalı kek tarifi nasıl yapılır?
Mis gibi tarçın kokulu, yumuşacık bir elmalı kek yapmak isteyenler için harika bir tarif! Taze elmaların tarçınla buluştuğu bu nefis kek, çay saatlerinizi şölene çevirecek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tam kıvamında bir tarçınlı elmalı kek tarifi.
Tarçınlı Elmalı Kek TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Öncelikle elmaları soyup küp küp doğrayın ve bir kaseye alarak üzerine tarçın ekleyip karıştırın. 2. Geniş bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak iyice çırpın, şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. 3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. 4. Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın. 5. Hazırladığınız tarçınlı elmaları kek hamuruna ekleyip nazikçe karıştırın. 6. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına hamuru dökün. 7. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. 8. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkararak servis yapın. Püf Noktaları:
|


.webp)



.webp)
