Sütsüz çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?
Süt içermeyen, yumuşacık dokusuyla çikolata severleri mutlu edecek pratik bir kek tarifi. Yumurta, şeker ve sıvı yağla hazırlanan bu nefis çikolatalı kek, su eklenmesiyle hafif bir doku kazanıyor. İsteğe bağlı eklemelerle farklı lezzet denemelerine açık olan bu tarif, çay saatleriniz için mükemmel bir alternatif sunuyor.
Sütsüz Çikolatalı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
- Sıvı yağı ve suyu ekleyip, karışım homojen olana kadar çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kasede un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek karıştırın.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyerek spatula veya mikserin düşük ayarıyla yedirin. Fazla çırpmamaya özen gösterin.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (Kürdan temiz çıkmalı).
- Keki fırından çıkarın ve 10 dakika kadar kalıbında soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarıp servis edin.
Notlar:
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz 1 su bardağı su yerine portakal suyu kullanabilirsiniz.
- Çikolata tadını güçlendirmek için 100 gr eritilmiş bitter çikolata ekleyebilirsiniz.
- Üzerini çikolata sosu veya pudra şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|