Sütsüz cevizli tarçınlı kek nasıl yapılır?

Tarçının sıcak dokunuşu ve cevizin çıtır lezzetiyle buluşan bu sütsüz kek, hem pratik hem de nefis bir alternatif sunuyor. Laktoz intoleransı olanlar için özel olarak hazırlanan tarif, su yerine portakal suyu kullanılarak farklı aromalara da uyarlanabiliyor.

24 Kasım 2025

Sütsüz Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın
  • Sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin
  • Son olarak cevizleri ilave edip spatula ile hafifçe karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarın

Püf Noktaları:


  • Kekin daha nemli olması için 1 muz püresi ekleyebilirsiniz
  • Cevizleri fazla küçük doğramamak lezzet ve doku için önemli
  • Kek tamamen soğumadan dilimlemeyin
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz

Not:

  • Bu tarif tamamen sütsüz olup, laktoz intoleransı olanlar için uygundur
  • Su yerine portakal suyu kullanarak farklı bir lezzet elde edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;