Sutlu kek tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Sütlü kek yapmak hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. İşte her seferinde mükemmel sonuç almanızı sağlayacak tarif ve püf noktaları.

25 Kasım 2025

Sütlü Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • 180°C fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
  • Unu eleyerek eklemek, kekin topaklanmasını önler ve hafif bir doku kazandırır.
  • Kekinizin çabuk pişmesi için fırını önceden ısıtın.
  • Pişirme sırasında fırın kapağını sık açmayın, kekiniz sönebilir.
  • Kekinizi fırından çıkardıktan sonra hemen kalıptan çıkarmayın, 10 dakika bekleyin.
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları, ceviz veya kuru meyve ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;