Şerbetli irmikli kek tarifi nasıl yapılır?
Nemli dokusu ve irmiğin kendine has lezzetiyle öne çıkan bu şerbetli kek, geleneksel tatlı kültürümüzün en sevilen örneklerinden biridir. Yumuşacık kıvamı ve tam kıvamında şerbetiyle çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir alternatif sunuyor.
Şerbetli İrmikli Kek TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha pişirin ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 2. Kek hamuru için, yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. 3. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 5. Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin. 6. Kek piştikten sonra, fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin. 7. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun! |


.webp)



.webp)
