Sarelle ile Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket Sarelle (çikolatalı veya sade)
Islak Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket Sarelle
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.
- Geniş bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak Sarelle'yi ufalayarak hamura ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın.
- Hazırlanan hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kek pişerken, ıslak sosu hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, kakao ve Sarelle'yi alın. Orta ateşte, şeker eriyene ve karışım kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine kürdan ile delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirin.
- Keki oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Keki ıslatmak için sosu sıcakken kullanın, böylece kek daha iyi emer.
- Sarelle yerine benzer çikolatalı bisküviler de kullanabilirsiniz.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz sos miktarını biraz artırabilirsiniz.
|