Sade rulo kek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: sade rulo kek. Yumuşacık dokusu ve kolay hazırlanışıyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif, hem görünümü hem de damak tadınıza hitap ediyor. İster kremalı ister sade şekilde tüketebileceğiniz bu nefis kek, misafirlerinize ikram etmek için de harika bir alternatif sunuyor.

25 Kasım 2025

Sade Rulo Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın veya pişirme kağıdı serin
  • Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın, beyaz ve köpüklü olana kadar
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün
  • 180°C fırında 10-12 dakika pişirin
  • Pişen keki fırından çıkarır çıkarmaz temiz bir bez üzerine alın
  • Hafif soğuyunca rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın
  • Soğuduktan sonra açıp istediğiniz kremayı sürerek tekrar rulo yapın

Püf Noktaları:


  • Keki sıcakken rulo yapmak esnek kalmasını sağlar
  • Çok fazla pişirmemeye dikkat edin, kuruyabilir
  • İsterseniz içine kakao ekleyerek çikolatalı versiyonunu yapabilirsiniz
  • Kremasız olarak da tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;