Sade Limonlu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Şerbet İçin:
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Süt, sıvı yağ, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hamuru hazırlanan kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, şerbet için su ve şekeri küçük bir tencerede kaynatın, şeker eridikten sonra ocaktan alıp limon suyunu ekleyin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
- Kek oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Limon kabuğunu rendelerken sadece sarı kısmını kullanın, beyaz kısmı acılık verebilir.
- Kek hamurunu fazla karıştırmayın, aksi halde kek sertleşebilir.
- Şerbeti sıcak keke dökmek, şerbetin daha iyi emilmesini sağlar.
|