Sade ıslak kek tarifi nasıl yapılır?

Pratik malzemelerle hazırlanan, yumuşacık dokusu ve zengin çikolata sosuyla fark yaratan bir ıslak kek tarifi. Klasik tariflerden sıkılanlar için ideal olan bu enfes tatlı, buzdolabında dinlendikçe kıvamını ve lezzetini artırıyor.

24 Kasım 2025

Sade Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


  • İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin

Sos Hazırlığı:

  • Kek pişerken sos malzemelerini bir tencerede kaynatın
  • 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın

Son Aşama:

  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın
  • Hazırladığınız sıcak sosu kekin üzerine gezdirerek dökün
  • Keki oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
  • Servis yapmadan önce buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Kekin tam pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin
  • Sosu kek henüz sıcakken dökmek daha iyi emilim sağlar
  • Keki buzdolabında bekletmek daha ıslak ve lezzetli olmasını sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;