Resimli Kremalı Kek Tarifleri: Görsel Şölen ve Lezzet Garantisi
1. Klasik Vanilyalı Kremalı Kek
- Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao (üzeri için)
- Krema için: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 200 ml krema
- Yapılışı: Kek malzemelerini karıştırıp 180 derece fırında pişirin. Kremayı tencerede koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kekin üzerine kremayı sürün ve dilimleyin. Resim çekmek için üzerine çikolata parçacıkları serpebilirsiniz.
2. Çikolata Soslu Kremalı Kek
- Malzemeler: 4 yumurta, 1.5 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kakao
- Krema için: 400 ml sıvı krema, 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı soğuk süt
- Sos için: 200 gr bitter çikolata, 1 çay bardağı süt
- Yapılışı: Keki pişirip soğutun. Krem şantiyi sütle çırpın. Keki ortadan ikiye ayırıp arasına kremayı sürün. Erittiğiniz çikolatayı üzerine gezdirin. Fotoğraf için nane yaprağı ile süsleyin.
3. Meyveli Kremalı Kek
- Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
- Krema için: 250 gr labne peyniri, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya
- Süsleme: Çilek, kivi, muz, şeftali gibi mevsim meyveleri
- Yapılışı: Keki pişirip soğutun. Labne, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırıp kremayı hazırlayın. Kekin üzerine kremayı yayın ve dilimlenmiş meyvelerle renkli bir desen oluşturun. Resimler için taze nane yaprakları ekleyin.
4. Karamel Kremalı Kek
- Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı esmer şeker, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu
- Krema için: 1 kutu krem şanti, 1 çay bardağı soğuk süt, 1 kavanoz hazır karamel sos
- Yapılışı: Esmer şekerle hazırlanan keki pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp içine 2 yemek kaşığı karamel sos ekleyin. Keki dilimleyip her dilimin üzerine kremayı sıkın. Üzerine karamel sos gezdirip ceviz serpin. Fotoğraf çekimi için altın varak kullanabilirsiniz.
5. Üç Katlı Kremalı Kek
- Malzemeler: 6 yumurta, 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
- Krema için: 500 ml sıvı krema, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket krem şanti
- Yapılışı: Kek hamurunu üç eşit parçaya bölüp ayrı ayrı pişirin. Kremayı katılaşana kadar çırpın. Soğuyan kek katlarını kremayla birleştirin. Dışını da kremayla kaplayıp pasta süsleme aparatlarıyla desenler yapın. Görsel şölen için yenilebilir çiçeklerle süsleyin.
Fotoğraf Çekimi İpuçları:
- Doğal ışıkta çekim yapın
- Pastel tonlu tabaklar kullanın
- Kek dilimlerini keskin bir bıçakla kesin
- Yanında kahve veya çay ikramıyla kompozisyon oluşturun
- Üstten ve 45 derece açıyla çekim deneyin
Not: Tüm tariflerde kremaları kek tamamen soğuduktan sonra uygulayın. Fotoğraf çekimi için keki buzdolabında 1 saat dinlendirin. |