Refika'nın limonlu keki nasıl yapılır?

Mis gibi limon kokulu, hafif ve nemli bir kek tarifi arıyorsanız, Refika'nın limonlu keki tam size göre. Limon kabuğu rendesiyle zenginleşen bu kek, üzerindeki limonlu şerbetle mükemmel bir denge sunuyor.

25 Kasım 2025

Refika'nın Limonlu Keki Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 adet limonun suyu

Limonlu Şerbet İçin:


  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt, sıvı yağ, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.

Şerbetin Hazırlanışı:

  • Kek pişerken, şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
  • Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Şerbeti soğumaya bırakın.

Son Aşama:

  • Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
  • Soğumuş şerbeti kekin üzerine dökün, şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • Keki dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;