Portakallı yoğurtlu kekin tarifi nedir, nasıl yapılır?

Hem hafif hem de ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için ideal bir tarif: portakallı yoğurtlu kek. Yoğurdun nemiyle yumuşacık, taze portakal suyu ve rendesiyle mis kokulu bir kek hazırlamak için adım adım yönergeler burada.

25 Kasım 2025

Portakallı Yoğurtlu Kek Tarifi ve Yapılışı


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış tercih edilir)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, yoğurt, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hamuru hazırlanan kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

İpucu: Keki süslemek için pudra şekeri serpebilir veya portakal dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;