Portakallı sade kek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Mis kokulu bir portakallı kek, çay saatlerine tatlı bir dokunuş getirir. Taze portakal rendesi ve suyuyla hazırlanan bu nefis tarif, yumuşacık dokusuyla herkesi mest edecek. İşte evde kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli püf noktalarıyla süslenmiş portakallı sade kek tarifi...

25 Kasım 2025

Portakallı Sade Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip son kez karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Portakalları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyin.
  • Kekin daha nemli olması için portakal suyunu taze sıkın.
  • Kekin çabuk kabarması için malzemeleri oda sıcaklığında kullanın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;