Portakallı kek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Mis kokulu portakallı kek, hem çay saatlerinizi şenlendirecek hem de mutfakta kolaylıkla hazırlanabilecek nefis bir lezzet. Taze portakalın ferahlığını yumuşacık bir dokuyla buluşturan bu tarif, sade malzemelerle evlerinizi tatlı bir aromayla dolduracak. İşte her deneyende beğeni toplayacak o pratik adımlar ve püf noktaları...

24 Kasım 2025

Portakallı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

İpucu:


  • Portakalın sadece sarı kısmını rendeleyin, beyaz kısmı acılık verebilir.
  • Kekinizi daha nemli isterseniz 1-2 kaşık portakal suyu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;