Portakallı haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır?

Portakalın ferahlatıcı aroması ile haşhaşın cezbedici dokusunu bir araya getiren bu kek, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir lezzet sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek enfes bir alternatif olarak mutfak defterinizdeki yerini almayı hak ediyor.

25 Kasım 2025

Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve haşhaşı ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
  • Hamuru kalıba döküp 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin ve soğumaya bırakın.

İpucu:


  • Üzerine portakal şerbeti dökerek daha nemli bir kek elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;