Portakal Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış tercih edilir)
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
Üzeri İçin (İsteğe Bağlı):
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı portakal suyu
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keki fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Üzeri için pudra şekeri ve portakal suyunu karıştırıp kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
İpucu: Portakal suyunu taze sıkmak, keke daha yoğun bir aroma verir. Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, bir miktar yoğurt ekleyebilirsiniz.
|