Oktay usta'nın sade islak kek tarifi nasıl yapılır?
Mükemmel dokusu ve sütlü ıslatmasıyla klasik bir sade keki enfes bir lezzete dönüştüren bu pratik tarif, herkesin evinde kolayca hazırlayabileceği nefis bir tatlı alternatifi sunuyor.
Oktay Usta'nın Sade Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islaklığı İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- İlk olarak, fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın ve kek kalıbını yağlayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, ıslaklık için süt ve şekeri bir tencerede kaynatmadan ısıtın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine hazırladığınız ıslaklık karışımını gezdirerek dökün. Kekin sıcakken tüm sıvıyı çekmesi için bekleyin.
- Kek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Bu, kekin daha ıslak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Servis yapmadan önce dilimleyerek sunun. Afiyet olsun!
|