Oktay usta'nın limonlu yoğurtlu kek tarifi nedir?

Ferahlatıcı limon aromasıyla yoğurdun enfes dokusunu buluşturan bu kek, hem hafif hem de lezzet dolu bir atıştırmalık sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinize eşlik edecek nefis bir alternatif.

25 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Limonlu Yoğurtlu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, yoğurt, süt, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • En son limon suyunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, dilimleyip servis yapın.

Not: Kekin daha nemli ve lezzetli olması için soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;