Oktay Usta'nın Limonlu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Şerbet İçin:
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, yumurtaları ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, son olarak limon suyunu ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
- Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin, hamuru dökün.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın, şeker eridikten sonra ocaktan alıp limon suyunu ekleyin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
- Kek oda sıcaklığında soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
- Limon kabuğunu rendelerken beyaz kısmına gelmemeye özen gösterin, aksi halde kekiniz acı olabilir.
- Şerbeti sıcak keke dökerek daha iyi emilmesini sağlayın.
|