Oktay Usta'nın Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatma Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatulayla karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, ıslatma sosu için tüm malzemeleri bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın, sonra ocaktan alın.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sosu yavaş yavaş dökerek iyice emmesini sağlayın.
- Kek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Kekinizi daha nemli yapmak için sosu sıcakken dökün.
- Kekinizin çok dağılmaması için sosu yavaşça ve eşit şekilde dökün.
- Dinlendirme süresi ıslak kekin lezzetini artırır, bu nedenle acele etmeyin.
|