Oktay Usta'nın Kağıtlı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi ekleyip hafifçe karıştırın (isteğe bağlı).
- Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin, ardından karışımı kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.
Notlar:
- Kağıtlı kek adını, pişirme kağıdı kullanımından alır, bu sayede kek kalıptan kolayca ayrılır.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Pişme süresi fırına göre değişebilir, bu nedenle kürdan testi önemlidir.
|