Oktay usta'nın ağlayan keki nasıl yapılır, tarifi nedir?

Damlayan çikolata sosu ve yumuşacık dokusuyla ağlayan kek, en sevilen ev yapımı tatlılardan biri. Oktay Usta'nın tarifinde, kekin nemli kalmasını sağlayan püf noktaları ve kremşantili sunumuyla bu klasik lezzet mükemmel hale getiriliyor.

25 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Ağlayan Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kek Kalıbı İçin:


  • Yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un (kalıbı yağlamak için)

Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

  • İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  • Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serperek her yerine eşit şekilde yayın.
  • Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kek pişerken sosu hazırlayın: Tencereye süt, şeker, tereyağı ve kakaoyu alın. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirin.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra, krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyerek ikram edin.

Püf Noktaları:

  • Keki çok uzun süre pişirmemeye dikkat edin, aksi halde kuru olabilir.
  • Sosu kek sıcakken dökmeniz, kekin sosu daha iyi çekmesini sağlar.
  • Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayarak daha iyi köpürmesini sağlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;