Mozaik kakaolu kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Çikolata parçalarının lezzetini her lokmada hissedeceğiniz, yumuşacık bir mozaik kakaolu kek hazırlamak için malzemeler ve adım adım yapılış aşağıda belirtilmiştir.
Mozaik Kakaolu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı çikolata parçaları veya doğranmış bitter çikolata
Yapılışı:
- İlk olarak, yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yumuşak tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sıvı yağ ve sütü ilave edin, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın, hamur kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin, ardından kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Not: Çikolata parçalarını kendiniz bitter çikolatayı doğrayarak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
|