Mikrodalgada tek kişilik kek nasıl yapılır?

Aniden gelen tatlı krizlerini hızla gidermenin pratik yolu: mikrodalgada sadece birkaç dakikada hazırlanan tek kişilik kek. Temel mutfak malzemeleriyle hazırlanan bu kolay tarif, çikolatalı veya meyveli çeşitleriyle ani misafirler ve küçük tatlı ihtiyaçları için ideal bir çözüm sunuyor.

25 Kasım 2025

Mikrodalgada Tek Kişilik Kek Yapımı


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı, çikolatalı kek için)
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Birkaç damla vanilya özütü

Hazırlık Süreci:


  • Orta boy bir kasede un, şeker, kakao ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurta, sıvı yağ, süt ve vanilyayı çırpın.
  • Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Karışımı mikrodalga uygun bir kaba (tercihen geniş tabanlı) dökün.

Pişirme:


  • Mikrodalgayı yüksek ayarda çalıştırın.
  • Keki 1-1,5 dakika pişirin (mikrodalga gücüne göre süre değişebilir).
  • Kürdan testi yapın: Temiz çıkarsa kek pişmiştir.
  • Pişmiş keki 1-2 dakika beklettikten sonra servis yapın.

İpuçları ve Çeşitlendirme:

  • Kakao yerine rendelenmiş elma veya muz ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri, çikolata sosu veya meyve ile süsleyin.
  • Mikrodalga gücüne göre pişme süresini ayarlayın; ilk denemede kontrol ederek pişirin.
  • Kabın ağzını streç filmle kapatmayın, buharın çıkması için açık bırakın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;