Meyveli tart kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Görsel şölen ve lezzet şöleni bir arada: mevsim meyvelerinin enfes dokusuyla zenginleşen, yumuşacık bir tart kek. Taze meyvelerin şekerle dans ederek oluşturduğu o eşsiz aroması ve göz alıcı sunumuyla hem davet sofralarınızı taçlandıracak hem de günlük atıştırmalıklarınıza renk katacak nefis bir tarif.
Meyveli Tart Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
- 1 yemek kaşığı nişasta (meyveler için)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (meyveler için)
Yapılışı:
- Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
- Meyveleri dilimleyip üzerlerine nişasta ve şekeri serperek karıştırın.
- Hazırladığınız meyveleri kek hamurunun üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğutun.
- Dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Meyveleri çok sulu bırakmamak için nişasta kullanmak önemlidir.
- Kekin üzeri çok hızlı kızarsa fırının ısısını biraz düşürebilir veya üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
- Meyveleri kek hamuruna bastırarak yerleştirirseniz daha güzel bir görünüm elde edersiniz.
|