Limonlu sünger kek nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Mis kokulu bir limonlu sünger kek, hem hafif hem de ferahlatıcı lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif ve püf noktaları.

25 Kasım 2025

Limonlu Sünger Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın (fazla çırpmayın).
  • Hazırlanan karışımı kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin, sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

İpuçları:


  • Kekinizin daha süngerimsi olması için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Limon kabuğunu rendelerken beyaz kısmına gelmemeye özen gösterin, acılık verebilir.
  • Kekinizi dilerseniz pudra şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;