Limonlu haşhaşlı kek nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Nefis bir limonlu haşhaşlı kek yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım hazırlanış süreci burada. Tarif, haşhaşın lezzeti ile limonun ferahlatıcı dokunuşunu mükemmel bir şekilde birleştiriyor.

25 Kasım 2025

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Haşhaş, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ilave edip son kez karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

İpucu:


  • Kekin daha nemli olması için üzerine limonlu şerbet dökebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;