Limonlu çiz kek nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Mis gibi limon kokulu, hafif ve ferahlatıcı bir çiz kek hazırlamak için doğru adrestesiniz. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden mükemmel bir tatlı alternatifi sunuyor.

25 Kasım 2025

Limonlu Çiz Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Sos İçin:


  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  • Yumurta ve toz şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
  • Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip son kez karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki fırından çıkarıp 10 dakika soğumaya bırakın, ardından kalıptan çıkarın.
  • Limonlu sos için pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp kekin üzerine gezdirin.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

İpucu: Kekin daha nemli olmasını isterseniz, piştikten sonra üzerine bir miktar limon suyu ve şeker karışımı sürebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;