Labnesiz tiramisu kek nasıl yapılır?
Geleneksel tiramisunun lezzetini daha hafif bir formda sunan bu kek tarifi, labne peyniri kullanmadan hazırlanıyor. Krem şanti ve kahve şerbetiyle hazırlanan nefis bir tatlı alternatifi, pratik malzemelerle kolayca yapılabiliyor.
Labnesiz Tiramisu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Krema İçin:
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Şerbet İçin:
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Kakaoyu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım.
- Kek karışımını yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Şerbet için sıcak su, kahve ve şekeri karıştırıp eritelim.
- Krema için kremayı, toz şekeri ve krem şantiyi mikserle katılaşana kadar çırpalım.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıp üzerine şerbeti gezdirerek dökelim.
- Krem şantiyi kekin üzerine yayalım.
- Son olarak kakaoyu eleyerek üzerine serpelim.
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Not: Kekinizin daha lezzetli olması için bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
|