Kolay cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için cevizli kek, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. İçeriğindeki iri parçalanmış cevizlerle çıtır dokusunu koruyan bu tarif, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir lezzet vaat ediyor.
Kolay Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalar halinde doğranmış)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
- Doğranmış cevizleri ekleyip hafifçe karıştırarak hamura yedirin.
- Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Not:
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Cevizleri unlayarak eklerseniz kekin dibine çökmesini önleyebilirsiniz.
|