Klasik kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?

Damaklarda unutulmaz bir iz bırakan, tam kıvamında bir kakaolu kek hazırlamanın inceliklerini keşfedin. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, her seferinde mükemmel sonuç veren bir lezzet şöleni vaat ediyor.

25 Kasım 2025

Klasik Kakaolu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yavaşça karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Kekin çabuk pişmesi için fırın ısısını iyi ayarlayın.
  • Kek kalıbını yağlamadan önce un serperseniz kek daha kolay çıkar.

Servis Önerisi:

  • Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri serperek veya çikolata sosu dökerek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;