Karbonatlı kakaolu kek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Kabarık dokusu ve yoğun kakao aromasıyla karbonatlı kakaolu kek, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, püf noktaları sayesinde her seferinde mükemmel sonuç veriyor. İşte hem görünümü hem lezzetiyle beğeni toplayacak bir kek yapmanın incelikleri...

25 Kasım 2025

Karbonatlı Kakaolu Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
  • Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek ekleyin, topaklanmayı önler.
  • Fırını önceden ısıtın, kek aniden sıcaklıkla karşılaşsın.
  • Kek pişerken fırın kapağını açmayın, kek sönebilir.
  • Kekinizi fırından çıkarınca 10 dakika bekletmeden kalıptan çıkarmayın.
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları veya ceviz ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;