Kalıpta karışık kek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Pratik ve lezzetli bir kek tarifi arayanlar için ideal bir seçenek: Kalıpta karışık kek. Temel malzemelerle hazırlanan bu tarif, eklenen çikolata parçaları, ceviz veya kuru meyvelerle kişiselleştirilebiliyor. Fırından çıkan mis gibi kokusu ve yumuşacık dokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

20 Kasım 2025

Kalıpta Karışık Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı: çikolata parçaları, ceviz, fındık veya kuru meyveler

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Son olarak istediğiniz ek malzemeleri ilave edin
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Püf Noktaları:


  • Malzemeler oda sıcaklığında olmalı
  • Kekin çabuk kabarması için fırını önceden ısıtın
  • Kek kalıbını yağladıktan sonra un serpebilirsiniz
  • Pişme süresi fırına göre değişebilir
  • Keki sıcakken kalıptan çıkarmayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;