Kakaolu yumuşak kek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Damakta iz bırakan bir kıvam ve yoğun kakao aroması arayanlar için hazırlanan bu tarif, her dilimde mükemmel bir doku vaat ediyor. Basit malzemelerle hazırlanan kek, özel günlerde veya anlık tatlı krizlerinde imdada yetişecek pratik bir lezzet sunuyor.

25 Kasım 2025

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.

Püf Noktaları:


  • Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın.
  • Kekinizin daha yumuşak olması için 1-2 kaşık sütü fazla koyabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın.
  • Kek piştikten sonra fırın kapağını hemen açmayın, 5 dakika bekleyin.

Servis Önerisi:

  • Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri serperek veya çikolata sosu dökerek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;