Kakaolu yumuşacık kek nasıl yapılır?

Çikolata tutkunları için nefis bir lezzet: Kakaolu kekin yumuşacık dokusunu ve yoğun aromasını evde kolayca yakalayabileceğiniz bir tarif. Malzemelerin doğru karışımı ve pişirme sırlarıyla her seferinde mükemmel sonuç alacağınız bu pratik tarif, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek.

25 Kasım 2025

Kakaolu Yumuşacık Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 180°C'de 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın.
  • Kekin kabarması için ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın.
  • Daha nemli bir kek için 1/2 su bardağı süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;