Kakaolu tepsi kek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Damakları şenlendiren kakaolu tepsi kek, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor. Doğru malzeme kullanımı ve pişirme teknikleriyle her seferinde mükemmel sonuç almak mümkün olabiliyor.

25 Kasım 2025

Kakaolu Tepsi Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış tepsiye döküp 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.

Püf Noktaları:


  • Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekin kabarmasını sağlayın.
  • Unu eleyerek ekleyin, karıştırırken fazla çırpmayın.
  • Fırını önceden ısıtın, keki sıcak fırında pişirin.
  • Pişen keki 5-10 dakika dinlendirdikten sonra ters çevirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;