Kakaolu şerbetli kek nasıl yapılır? tarifi nedir?
Çikolata tutkunları için hazırlanan bu nefis kakaolu şerbetli kek, yumuşacık dokusu ve zengin aromasıyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, sütlü şerbetiyle klasik keklere farklı bir dokunuş katıyor.
Kakaolu Şerbetli Kek Tarifi
Malzemeler (Kek İçin):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Malzemeler (Şerbet İçin):
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra kakaoyu ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve 5 dakika bekletin.
- Ilık kekin üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün, şerbeti çekmesi için bekletin.
- Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
|