Kakaolu kalıplı kek tarifini nasıl yapabilirim?

Çikolata tutkunları için nefis bir kalıp kek tarifi! Yumuşacık dokusu ve yoğun kakao aromasıyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu pratik tarif, az malzemeyle kolayca hazırlanıyor. Pişirme süresince dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve sunum önerileriyle mükemmel sonuç garantili.

25 Kasım 2025

Kakaolu Kalıplı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
  • Kekin çabuk kabarması için kabartma tozunu unla birlikte eleyin
  • Kekin pişme süresi fırına göre değişebilir, kontrollü pişirin
  • Keki sıcakken kalıptan çıkarmayın, dağılabilir

Servis Önerisi:

  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak çikolata sosu veya dondurma ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;