Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
- İlk olarak, fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, sosu hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, tereyağı ve kakaoyu alın. Orta ateşte, şeker eriyene ve sos koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarın ve 5 dakika soğumasını bekleyin. Ardından, üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirin.
- Sosu çekmesi için en az 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Keki sıcakken sosla buluşturmak, sosun daha iyi emilmesini sağlar.
- Sosu çok kaynatmamaya dikkat edin, aksi halde kıvamı çok yoğun olabilir.
- Daha yoğun bir çikolata tadı için kakaoyu artırabilirsiniz.
|