Kabak kek nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Rendelenmiş kabağın nemiyle yumuşacık olan, tarçın ve cevizin sıcak dokunuşuyla lezzetlenen bir kek tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu kabak keki, hem çay saatlerinizi renklendirecek hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir alternatif sunacak.

20 Kasım 2025

Kabak Keki Tarifi: Malzemeler ve Yapılışı


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık (dövülmüş, isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle kabakları rendeleyin ve fazla suyunu iyice sıkın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, rendelenmiş kabak, vanilya ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekleyip son kez karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından çıkarın.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Not: İsteğe göre üzerine pudra şekeri serperek veya krem şanti ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;