Hindistan cevizli kakaolu kek nasıl yapılır?
Tropikal lezzetlerle zenginleşen bu kakaolu kek, hindistan cevizinin eşsiz aromasıyla fark yaratıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.
Hindistan Cevizli Kakaolu Kek TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın. 2. Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. 3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Ayrı bir kasede un, kakao, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın. 5. Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edin. 6. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin. 7. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. 8. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkararak servis yapın. Not:İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun! |


.webp)



.webp)
