Hindistan cevizli kakaolu kek nasıl yapılır?

Tropikal lezzetlerle zenginleşen bu kakaolu kek, hindistan cevizinin eşsiz aromasıyla fark yaratıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

25 Kasım 2025

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.

2. Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

4. Ayrı bir kasede un, kakao, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın.

5. Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.

6. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin.

7. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.

8. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkararak servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;