Havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Mutfaklara mis gibi tarçın kokusu yayacak, havuçun doğal tatlılığıyla lezzetlenen nefis bir kek tarifi. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek enfes bir alternatif sunuyor.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin.
- Rendelenmiş havuçları ve varsa cevizi ilave edip spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarıp soğumaya birakın.
Not: İsterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|